Fa uns anys

Fa uns anys

sábado, 3 de marzo de 2012

La primera sortida

Aquí teniu la fitxa de la primera sortida, ho sento però no aconsegueixo que surti el mapa, espero que amb l'explicació us quedi clar.

Salut.


Projecte Coneix Seva
Ja tenim aquí la primera sortida organitzada per famílies de Seva

Excursió matinal diumenge 29 de gener
Sortida a les 10:00 a la Plaça de l'Església


La creu del Carlí i els terrissos
Història

La Creu del Carlí, situada al Camí Ral de Taradell, és una creu de ferro d'uns dos metres d'alçada que es troba erigida d'alt d'un amuntegament de rocs i tot i ser la sepultura d'un caporal carlí abatut accidentalment per una granada, commemora tots els carlins morts durant la guerra.
Els terrissos típics de la comarca d'Osona són formacions geològiques de pudingues sedimentades al fons del mar que donen lloc a aquest terrís fragmentari del qual no es pot extreure ni sorra, ni pedra, però que fa les delícies de molts joves en bicicleta o en moto.
Anècdota

Quan t'acostis a la creu, busca els tres clots excavats al terra i mira les creus que hi ha a dins (no s'esborren mai).
Els nostàlgics diuen que una correspon al cap, l'altre al tronc i la tercera als peus del caporal Fernando Lanzuela . En quina direcció creus tu que està enterrat?
Localització

Sortirem de la Plaça de l'Església pel camí del cementiri i el rodejarem per la dreta per anar a trobar el Pla de Terrades, on continuarem recta pel Camí Ral fins a la Creu del Carlí.
Per arribar al terrissos i no haver de tornar a vorejar el cementiri, baixarem per Can Burell i travessarem uns 200 m pel marge d'un camp privat (tenim permís de la propietària per fer-ho), que ens portarà directament als terrissos, a mig camí entre el cementiri i el Serrat del Barceló.

Mapa

Grup de famílies Projecte Coneix Seva

No hay comentarios:

Publicar un comentario